Eurovision

IT’S ALL GRΣΣK TO ME

Posted on: September 8, 2008

Η Πολωνία μεγάλη νικήτρια του Eurovision Dance

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η μεγάλη βραδιά του 2ου διαγωνισμού Eurovision Dance, που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Scottish Exhibition and Conference Center, στη Γλασκόβη της Σκοτίας. Νικητές αναδείχθηκαν ανάμεσα σε 14 χορευτικά ζευγάρια οι Μάρσιν Μρότσεκ και Εντιτα Χέρμπους από την Πολωνία. Η Ελλάδα με τους Jason Ροδίτης και Tonia Kosovich κατέλαβαν την 7η θέση. Οι υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στο νέο αυτό θεσμό είναι: Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Φινλανδία. Πολλές χώρες όμως έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν σε επόμενες διοργανώσεις.

Ο διαγωνισμός Eurovision Dance αποτελεί πρόσφατη δράση της EBU και σκοπό έχει την ανάδειξη του καλύτερου χορευτικού ζευγαριού από τα κράτη που συμμετέχουν. Παρουσιαστές της βραδιάς, από την Γλασκόβη ήταν ο Γκράχαμ Νόρτον, γνωστός παρουσιαστής της αγγλικής τηλεόρασης, και η Κλόντια Γουίνκλεμαν, παρουσιάστρια χορευτικών σόου με πολυετή εμπειρία στον χώρο.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου ζευγαριού έγινε μέσω televoting αλλά και κριτικής επιτροπής. Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ανάλογα με την ψήφο του κοινού αλλά και της επιτροπής. Δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο οι χώρες που συμμετείχαν.


Σειρά κατάταξης και βαθμολογία

  1. Πολωνία 154
  2. Ρωσία 121
  3. Ουκρανία 119
  4. Λιθουανία 110
  5. Αζερμπαϊτζάν 106
  6. Δανία 102
  7. Ελλάδα 71
  8. Πορτογαλία 61
  9. Ηνωμένο Βασίλειο 47
  10. Φινλανδία 44
  11. Ιρλανδία 40
  12. Σουηδία 38
  13. Αυστρία 29
  14. Ολλανδία 1

Leave a comment


  • None
  • yeshtam@yahoo.co.uk: I happened to hear on TV today, that a Cypriot singer, by the name of Georgios Papadopoulos, would open JLO's concert & w
  • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.

Categories

Archives